welkom » nieuws

 

 

De voorgevel in het licht!

Alle lof voor onze bouwgroep!

Veel carnavalsvrienden reageren soms vreemd. Hebben de biermeters een bouwgroep? Waarvoor dan.... niet zoals vele verenigingen voor het bouwen voor dun opstoet. Maar voor de versiering van onze residentie Café Bet Kolen. 
Al vele jaren vernieuwen ze jaarlijks hun gevel beplating. 

Dit jaar houden we niets geheim. We willen ons goed gekleurd laten zien. Daarom dit jaar een gevel met fluorkleuren. In afstemming op de feesten bij Bet Kolen, en vanaf gisteravond schijnt deze nog mooier dan voorheen.  
Komt U ook een kijkje nemen? 

gevel.jpg

Lees meer »

Aardig groepje op Prinsebal

We mogen trots zijn op ons groepje tijdens het prinsenbal

Marcel van de Broek maakte de volgende foto bij het binnengaan van 't Louwdiner "de ginneraole". Later kwamen er nog 1 biermeterinneke bij, en tijdens het Prinsebal schoven er nog 4 en later nog 1 aan. Aardig groepje! mag best in het nieuwsrijtje! 

Oh en de niet-Biermeters..... die zijn ook wel bekend toch????

foto van C.V. de Biermeters.

Lees meer »

De bronzen kruik

Tijdens het Prinsebal van Carnavalsstichting Tilburg is Antoon Houtepen benoemd tot drager van de Bronzen Kruik.

De orde van de Bronzen Kruik is best een unieke orde. Je komt er niet voor in aanmerking, je kunt er niemand echt voor opgeven. Het is aan een commissie binnen de Carnavalsstichting om iemand te kiezen en vooral erg te waarderen voor het warme hart wat iemand toedraagt aan het Carnaval in Kruikenstad en in het geval van "onze Toon" is dat natuurlijk de bijdrage die hij al die jaren in onze vereniging heeft geinvesteerd. En stiekem helpt hij in alle rust nog zachtjes op de achtergrond mee. 

Antoon, en natuurlijk ook Bep, van harte gefeliciteerd! en we zijn er trots op om als Biermeters een Bronzen Kruikdrager in ons midden te hebben. 

 

Lees meer »

Felicitatie Leo en Mia

Van harte gefeliciteerd Leo en Mia

Een gezellig en normaal feestje? Leo werd 70 en samen waren ze inmiddels 10 jaar getrouwd. Hun wens een echt carnavalsfeestje! Dat lukte aardig. Samen met de familie en vrienden van hen gaven we een optreden van de Dorini's kado! en toen kon de avond lekker los gaan. 

Naamloos.png

Lees meer »

Succes Goof!

Trots op Lion!

 

De Biermeters konden bij het vurleuteren helaas niet aanwezig zijn, en nog erger zelfs bij het leuterconcours zijn ze er waarschijnlijk niet. De bedoeling was om naar het matinee te gaan, maar helaas dat is er niet meer. Dus wensen we Lion Spijkers graag heel veel succes. Hij is toch zeer zeker een vriend van een groepje leden in onze vereniging. En zijn vrouw is zelfs nog lid van ons clubje. Samen dus toch met ons verbonden. Ze laten wanneer ze kunnen altijd hun gezicht bij ons zien, helemaal top, dus zijn we met recht trots op de berichten die we afgelopen zaterdagnacht/zondagochtend kregen. Lion en zijn tonpraotervrienden zijn door naar het Leuterconcours. Zelfs als eerste doorgeplaatst, terecht iets om trots op te zijn. 

Lion deed dat met zijn buut als het typetje "Goof".

knipselgoof.jpg

Goof van den Zerk. Begrafenisondernemer bij ut bedréf "Zaanderover voor al uw uitvaarten".

 

Lees meer »

Kerstbingo

Zondag 17 december hielden we een bingo!

Een bingo speciaal van en voor de Biermeters. Iets leuks organiseren en tegelijk wat geld ophalen voor de clubkas. Best belangrijk als je een gezellige en leuke carnaval wil neerzetten.

Een gezellige zaal, waar de tafels lekker vol zaten. De nummers vielen en dan was het afwachten of je naar huis ging met niets, maar met een gezellige middag achter de rug, of naar huis met iets... Van een kerstmanpak, tot 2 joekels van vazen. Of met een kerstkerkje tot een koffiepadmachine, of met een doucheset of bakplaatje. Er waren weer aardige prijsjes te winnen. 

Zowel vooraf als in de pauze liet Daisy ook nog de steun van Bet Kolen blijken door een krasloterij te houden. Steeds ging er 17 euro per kaart de pot in, en soms wat meer. Wat ervoor zorgde dat er 98 euro opgehaald is voor de kindercarnaval. En daarnaast natuurlijk nog de opbrengst van de bingo voor de clubkas. 

Namens de biermeters een groot dankjewel aan alle (grotendeels) dames, en (enkele) heren en kinderen die hun best hebben gedaan met het afkruisen van de nummertjes! Bedankt voor jullie deelname! 

Lees meer »

Terugblik Prinsenbal 2017

Een nieuwe opper, of toch een oude? Een nieuwe adjudant, of toch een oude?

Wat eind vorig jaar wel duidelijk werd gemaakt is dat opper Patrick d'n Irste het echt voor gezien zou houden. Ook voor Roy werd deze mening werkelijk uitgedragen. Echter vanavond tijdens ons prinsenbal hebben we aan carnavalesk tilburg en omstreken laten zien dat je altijd op besluiten terug kan en mag komen. Na een goed jaar met Opper Erik en Adjudant Wesley, hebben we dit jaar weer Patrick en Roy geprestenteerd als Opper en Adjudant van de Biermeters.

 

Tijdens de avond die we vierden in de feestzaal waar meestal onze Vatteburen feest vieren, hebben we een gezellig avondje gevierd met vele gezellige carnavalsvrienden. We hebben een presentatie gehouden, in de sfeer van Bassie en Adriaan, en lekker laten zien dat de jeugd onze toekomst is. Een leuk dansje erbij en dat was de kers op de taart. 

 

Nu kunnen de Biermeters dit seizoen lekker het carnavalsgedruis in! Helemaal top! 

 

Via onze fotopagina is een leuke impressie te zien van de avond. En ook heeft kruikentv een leuke uitzending gemaakt over deze avond. Zie ons youtube kanaal. 

 

Lees meer »

Begin carnavalsseizoen

11 11

Het feest is inmiddels in het stadhuisstraatje in Tilburg in volle gang. Vanavond zal de stadsprins en zijn gevolg gepresenteerd gaan worden, waarna het carnavalsseizoen mag beginnen. Zoals veel andere verenigingen zijn ook de Biermeters daarbij. Veel plezier allemaal tijdens aankomend carnavalsjaar! 

11.png

Lees meer »

Oud nieuws, over 't nuuwste vurfront!

Dit nieuws is oud, omdat het van vorige week dinsdag is. Het gaat over de vorderingen met betrekking tot 't nuuwe vurfront.

Afgelopen dinsdag hebben er enkele leden van de Biermeters zeer hard gewerkt. Want het ontwerp van het nieuwe vurfront staat op de platen getekend.  Altijd een flink karwei om de ideeën die mensen hebben voor de nieuwe gevelversiering met potlood op die 8 grote platen te krijgen.  In de afgelopen jaren al diverse manieren geprobeerd en kunnen oefenen. Dit jaar zijn we op tijd begonnen. Tijdens een overleg werden er ideeën uitgewerkt die eerder al bij enkele leden geopperd waren via whatsapp. Vandaaruit waren de wensen en voorbeeldplaatjes al bekend. Vervolgens is er een ontwerp getekend op verhouding. Vanaf dit ontwerp moest de boel weer overgetekend worden naar de grote platen. Wat inhield, sjouwen, puzzelen en op de knietjes tekenen. Eén van de tekenaars kon helaas niet, wat tot gevolg had dat andere leden het over mochten nemen. Afgelopen dinsdag werd er dan ook flink doorgewerkt en bereikte ons het nieuws dat het tekenen erop zit!  Nu kan er ingekleurd worden! We zijn reuzebenieuwd hoe Tilburg zal reageren op wederom weer een nieuwe gevelversiering bij Bet Kolen. De laatste jaren hebben we al diverse thema's uitgewerkt, en zelfs een paar jaar de prijs voor het Schonste Vurfront gewonnen. Dit jaar hebben we wederom een nieuw thema uitgewerkt. en we hebben er zoals ieder jaar hard aan gewerkt en dit jaar meer tijd voor uitgetrokken. Vorig jaar hebben we nog een statement gemaakt met de slogan "we komen beslagen ten ijs" omdat we steeds meer het gevoel kregen dat het "net niet" was. Het idee "net niet", de steun "net niet", de afstemming met het motto van kruikenstad "net niet". Daartoe is er meteen gecommuniceerd met onze residentiehouder Michel Zoontjens. En uit wederzijds overleg is het thema voor de gevel bepaald.... Dit jaar geen thema van kruikenstad, maar eentje waar Bet Kolen graag voor gaat. Uiteraard samen met de Biermeters. 
De vraag is dan alleen nog aan de Carnavalsstichting Tilburg "Zot zo meuge??"

Ziejewel, met die vraag, bereiken we toch het motto van Kruikenstad! En dat verklaart dan toch ook dat eigenlijk alles kan en mag! 

We hebben nog een tijdje te werken, en zoals op de foto van vorig jaar goed te zien is, wordt er vlak voor carnaval ook nog op lokatie gewerkt. Benieuwd wat er dit jaar door onze club gecreëerd wordt? Kom kijken, we zullen op deze site een bericht plaatsen als het raamwerk weer opgebouwd is en voorzien is van de nieuwe gevel. 

De vereniging kan echter altijd sponsors gebruiken om ervoor te zorgen dat er ieder jaar weer iets moois gemaakt kan worden. Wilt U een bijdrage leveren? We zijn daar dolblij mee, gaat U even langs de contactpagina? 

Lees meer »

Wilt U meer weten? Kijk dan ook eens op onze facebookpagina.... en bent U dan nog nieuwsgierig?

 

Tja, de rest van de nieuwtjes houden we graag voor onze leden. Zij hebben een eigen ledenpagina. 

 

Voor vragen over een lidmaatschap bij ons clubje kunt U zich tijdens onze festiviteiten wenden tot de bestuursleden. Zij weten U de weg te wijzen.  Of U stuurt een mail. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is een gratis website, daarom zijn er wat advertenties te zien...

Aangezien we als vereniging afhankelijk zijn van sponsorgelden en donaties, zijn we blij met een gratis website mogelijkheid, dit heeft wel tot gevolg dat je wat reclame ziet op onze site. We hopen op Uw begrip hiervoor!