welkom » nieuws » Oud nieuws, over 't nuuwste vurfront!

Oud nieuws, over 't nuuwste vurfront!

Gepubliceerd op 27 oktober 2017 om 13:28

Dit nieuws is oud, omdat het van vorige week dinsdag is. Het gaat over de vorderingen met betrekking tot 't nuuwe vurfront.

Afgelopen dinsdag hebben er enkele leden van de Biermeters zeer hard gewerkt. Want het ontwerp van het nieuwe vurfront staat op de platen getekend.  Altijd een flink karwei om de ideeën die mensen hebben voor de nieuwe gevelversiering met potlood op die 8 grote platen te krijgen.  In de afgelopen jaren al diverse manieren geprobeerd en kunnen oefenen. Dit jaar zijn we op tijd begonnen. Tijdens een overleg werden er ideeën uitgewerkt die eerder al bij enkele leden geopperd waren via whatsapp. Vandaaruit waren de wensen en voorbeeldplaatjes al bekend. Vervolgens is er een ontwerp getekend op verhouding. Vanaf dit ontwerp moest de boel weer overgetekend worden naar de grote platen. Wat inhield, sjouwen, puzzelen en op de knietjes tekenen. Eén van de tekenaars kon helaas niet, wat tot gevolg had dat andere leden het over mochten nemen. Afgelopen dinsdag werd er dan ook flink doorgewerkt en bereikte ons het nieuws dat het tekenen erop zit!  Nu kan er ingekleurd worden! We zijn reuzebenieuwd hoe Tilburg zal reageren op wederom weer een nieuwe gevelversiering bij Bet Kolen. De laatste jaren hebben we al diverse thema's uitgewerkt, en zelfs een paar jaar de prijs voor het Schonste Vurfront gewonnen. Dit jaar hebben we wederom een nieuw thema uitgewerkt. en we hebben er zoals ieder jaar hard aan gewerkt en dit jaar meer tijd voor uitgetrokken. Vorig jaar hebben we nog een statement gemaakt met de slogan "we komen beslagen ten ijs" omdat we steeds meer het gevoel kregen dat het "net niet" was. Het idee "net niet", de steun "net niet", de afstemming met het motto van kruikenstad "net niet". Daartoe is er meteen gecommuniceerd met onze residentiehouder Michel Zoontjens. En uit wederzijds overleg is het thema voor de gevel bepaald.... Dit jaar geen thema van kruikenstad, maar eentje waar Bet Kolen graag voor gaat. Uiteraard samen met de Biermeters. 
De vraag is dan alleen nog aan de Carnavalsstichting Tilburg "Zot zo meuge??"

Ziejewel, met die vraag, bereiken we toch het motto van Kruikenstad! En dat verklaart dan toch ook dat eigenlijk alles kan en mag! 

We hebben nog een tijdje te werken, en zoals op de foto van vorig jaar goed te zien is, wordt er vlak voor carnaval ook nog op lokatie gewerkt. Benieuwd wat er dit jaar door onze club gecreëerd wordt? Kom kijken, we zullen op deze site een bericht plaatsen als het raamwerk weer opgebouwd is en voorzien is van de nieuwe gevel. 

De vereniging kan echter altijd sponsors gebruiken om ervoor te zorgen dat er ieder jaar weer iets moois gemaakt kan worden. Wilt U een bijdrage leveren? We zijn daar dolblij mee, gaat U even langs de contactpagina? 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.